27.4.-28.4. - Vodácký čundr velcí

03.04.2024 07:04

Jako každý rok i letos tady máme putování s krosnou na zádech pro naše starší členy. Přesněji jsme hranici stanovili od šesté třídy. 

 

Na konci dubna bychom rádi vyrazili na klasické turistické putování, kterému se říká vandr. Tím se nerozlučně pojí chození s krosnou na zádech, vaření v přírodě, zpívání u ohně a podobně. Chození se není třeba bát, na den je v plánu okolo 15 kilometrů. Na druhou stranu je to však třeba zvládnout s krosnou na zádech a v určitém tempu, proto jsme stanovili věkový limit od šesté nebo vyšší třídy.

Sraz: v sobotu 27. 4. v 8:50 na vlakovém nádraží ve Strakonicích

Návrat: v neděli 28. 4. orientačně 13:00, vlakové nádraží

Cena a nahlášení: 300 Kč zaplatit nejpozději do 19. 4. 2024

Jídlo: vařit budeme společně, sebou si vezměte jenom pití (nejlépe vodu nebo čaj, nikoliv sladké limonády)

Kontakt: Hromada lidí (Libor Staněk) – 737 667 874

S sebou: zde je doporučený seznam věcí, které byste neměli zapomenout

- vhodný batoh na záda!!! (nejlépe krosnu)

- karimatka, spacák

-pevné boty + vhodné ponožky, kalhoty, 2 x triko, mikina, lehká bunda, pláštěnka, náhradní ponožky a spodní prádlo, pití, nůž, sirky, baterka, ešus, příbor, toaletní papír, kartáček + pasta, kapesné, papír, tužka, kartička pojišťovny stačí kopie

 

Pár slov o balení:

- Vše co si sbalíte, ponesete celou dobu na svých zádech. Je absolutně zbytečné tahat sebou tři mikiny, troje kalhoty, dvě bundy, pět párů ponožek, atd. Také se jistě obejdete bez spousty pamlsků a elektroniky. Jednoduše při balení nepřehánějte s množstvím a zamýšlejte se, zda danou věc budete potřebovat, či nikoliv. Výběr bot je velice důležitý. Ujdeme za víkend okolo 30 kilometrů po polních a lesních cestách a i po asfaltu, a když se vám po prvních pěti kilometrech udělá puchýř, tak se z pohodového víkendu může stát utrpení. Boty by mohly být i trochu voděodolné (alespoň aby se nepromočily při průchodu rosou)

- Všechny věci se snažte sbalit přímo do krosny (snad s výjimkou pěnové karimatky). Věci, které jsou venku a při chůzi se kývají, zbytečně ubírají síly. Je také dobré pamatovat na to, že těžší věci byste měli balit co nejblíže zádům.

- Počítejte také s tím, že se vám bude muset do krosny vejít jídlo na sobotu a neděli, ze kterého budeme na akci vařit. Nechte si tedy v krosně dostatečně volného místa.

 

Akce je připravována pro starší děti, aby si mohli vyzkoušet přežití v přírodě, túru s plnou polní, samostatné rozhodování a podobně. Přespání vzhledem k časnému jarnímu datu nebude pod širákem, ale v kryté místnosti s vytápěním, které si však účastníci budou zajišťovat sami. Připravena bude celá řada zajímavých aktivit, a proto doufáme, že všichni oslovení vyrazí s námi.

V případě dotazů kontaktujte Libor „Hromadu lidí“  Staňka 737 667 874

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.