Hojsova Stráž (Tomášův Dvůr)

16.11.2017 13:30

Šumava, Hojsova Stráž 16.11. – 19.11.2017

Staré přísloví praví, že zkoušet se mají i věci neznámé a nejenom ty osvědčené. Proto jsme se letos rozhodli vydat se směrem k Železné Rudě a projít tento kus Šumavy. Doufáme, že v našich malých členech je chuť po dobrodružství stejná a tím pádem se nás na akci sejde co nejvíce a prodloužený víkend si užijeme, co to půjde.

Kdy, odjezd: 16.11.(čtvrtek), pokud seženeme v rámci vedoucích auta odjezd v 17:00, sraz na parkovišti u prodejny aut u autobusového nádraží – ulice Dopravní (dříve tam byl Verold), pokud bude aut málo!!! sraz v 13:30 před vlakovým nádražím, odjezd upřesníme týden před akcí!!!

Návrat: 19.11.(neděle), pokud bude dostatek aut, příjezd v 14:30, na parkoviště (viz odjezd), pokud bude málo aut, příjezd v 15:05 na vlakové nádraží, bude upřesněno týden před akcí!!!

Ubytování: na pokojích turistické ubytovny Hojsova Stráž (Tomášův Dvůr)

Strava: zajištěna od snídaně 17.11(pátek), na čtvrteční večeři jídlo sebou, stejně tak i nějaké pití než se udělá čaj J

Program: Chtěli bychom akci pojmout trošku turisticky, takže nás čekají místní vrcholy, jezera (např. Černé a Čertovo), rozhledy a vodopády, pokud zbyde čas, navštívíme muzeum motocyklů v Železné Rudě, samozřejmě vše proložíme hrami a sporty. Délku denních tras odhadujeme na 15 kilometrů, přičemž na ně bude skoro celý den, takže půjdeme rychlostí mezi 2-3 km/hJ, což si myslíme, by měl ujít každý. (důležité jsou také vyšlápnuté a pohodlné boty a aspoň malá fyzičkaJ)

Sebou: večeři na čtvrtek 16.11, přezůvky, pláštěnku, teplé ale sportovní oblečení-např. bundu, oteplováky, čepici, rukavice (záleží, zda bude sníh), pohodlné oblečení dovnitř-tepláky, mikina, dostatek spodního prádla – hlavně ponožky, vhodné a pohodlné boty na chození, hygienické potřeby, tužku, papír, uzlovačku (u menších dětí prosíme o podepsání nebo označení věcí)

Zásadně nedávat (především menším členům): mobily, drahou elektroniku, velký obnos peněz!!!

Termín zaplacení: protože musíme nahlásit počty lidí na ubytování, zajistit dopravu a jídlo potřebujeme vědět do schůzky 27.10, kolik nás na akci vyrazí, prosíme tedy o zaplacení a nahlášení do pátku 27.10. Akce se bude konat, pokud bude zájem aspoň 8 dětských členů!!!

Cena: 1000 Kč (zahrnuje dopravu na místo a zpátky, cestování v místě, ubytování, stravu, vstupy), víme, že částka není nejnižší, ale věřte, že i tak budeme muset část akce dotovat z našich zdrojů, bohužel se věci stále zdražují a pokud se chceme podívat i trochu dál než za Kuřidlo tak částka za akci naroste, přesto věříme v pochopení a že nás pojede co nejvíce

V případě dotazů se obraťte na číslo 737 667 874 (Libor „Hromada lidí“ Staněk)

Informace také najdete na naších stránkách https://podskalacek.webnode.cz/

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.