Milavy (2.-5.5.2013)

02.05.2013 16:45

Ahoj Vodáci,

na letošní rok jsme naplánovali zajímavý výlet pod názvem „Milavy“. Pro znalce okolí Strakonic nebude problém uhodnout, kam povedou naše kroky – do rekreační oblasti u rybníka Milava 16 km za Strakonicemi ve směru na Blatnou. Než-li se začtete do následujících řádků, musíme Vám bohužel oznámit, že kvůli náročnosti výletu se ho mohou zúčastnit pouze děti ve věku 10 let a více. Výlet bude totiž převážně zaměřen na naši turisticko-tábornickou činnost a bude potřeba více znalostí, samostatnosti a sil.

Je potřeba zdůraznit, že co se týče spaní, vaření a výletů, budeme se pohybovat v podmínkách ryze tábornických, a proto se sami rozhodněte, zda se výletu chcete nebo nechcete zúčastnit. Důležité informace Vám píšeme již nyní, abychom zavčasu věděli, kolik nás pojede a mohli výlet organizačně zajistit. Podrobnější informace ještě dodáme před odjezdem na akci.

Datum: od 2.5. do 5.5. 2013 (ČT odpoledne mezi 15:00-17:00 až NE odpoledne)

  • je potřeba, abyste své děti uvolnili v pátek ze školy, pokud by to bylo nutné, můžeme zařídit žádost o uvolnění z výuky s razítkem organizace ČTU.

Ubytování: spát se bude ve vlastních spacákách, a to buď na palandách v chatkách kempu, ale z kapacitních důvodů i na zemi v chatkách na karimatce nebo venku v klasických stanech. To vše záleží na tom, kolik nás pojede. Máme rezervovaný celý kemp, ale je možné, že nebude kapacitně postačovat. Odkaz, kde si můžete kemp prohlédnout:

https://www.firmacharvat.cz/ubytovani/ubytovani.html

Strava: budeme si vařit tábornicky a to v kotlíku na ohni či pl.vařiči. Děti si pod naším dohledem budou sami připravovat jídlo. Lze tedy očekávat klasické vodácké speciality jako lunchmeat s bramborem, špagety, párky, rizoto, guláš, pytlíkové polévky a svačinové balíčky na cesty.

Pitný režim zařídíme v dostatečné míře balenými vodami s ovocnou šťávou.

Program: turistické výlety do okolí, hry v kempu, pokud bude hezky, můžeme se i koupat a do programu bude zahrnuta již zmiňovaná příprava jídla, vytvoření a zamaskování ohniště, a další tábornické dovednosti. Podrobnosti programu ještě doplníme.

Cena: 500 – 700,- (cena je zatím opravdu odhadem, záleží na celkovém počtu účastníků, dohodnutých cenách za ubytování, slevy na vstupném apod.) Vybírat budeme 600,- Kč

Doprava: vlakem ze Strakonic do zastávky Velká Turná a odtud 2 km pěšky do kempu. Auta budou tvořit pouze jakési zásobování a pro odvoz společných věcí (stanů atd.) Proto je nutné, aby byl každý sbalen do své jedné krosny, kterou si z vlaku do kempu donese sám.

Povinná výbava: pláštěnka, spacák, karimatka, ešus, turistická/náhradní obuv, krosna

Závěr: Výletem na Milavy bychom chtěli děti naučit zase o něco více z tábornických dovedností, samostatnosti, naučit je navzájem si pomáhat, společným vařením stmelit kolektiv a hlavně v dnešní počítačové době jim tábornickými podmínkami trochu zocelit jejich tělo a vyvětrat v přírodě. J

Nahlášení na akci: do 19. dubna 2013 (včetně uhrazení 600,- Kč)

Zpět

Milavy  (2.-5.5.2013)

Sraz: ve čtvrtek 2.5. před budovou vlakového nádraží v 16:45 hod.

Návrat: vlakem v neděli v 16:45.

každý účastník MUSÍ mít s sebou kartičku zdravotní pojišťovny nebo její kopii

- kartičky zdr.poj. vybereme od všech dětí před nástupem do vlaku a budou opět vráceny při příjezdu

Ubytování: spát se bude ve vlastních spacákách na palandách v chatkách kempu

Strava: na ČTVRTEK každý vlastní večeři z domova, od páteční snídaně si budeme vařit společně

Doprava: vlakem do Velké Turné, odtud 2 km pěšky

- každý bude sbalen do své jedné krosny, kterou si z vlaku do kempu sám donese

Povinná výbava: krosna, pláštěnka, spacák, karimatka, ešus (hrnek,příbor), turistická a náhradní obuv, večeře na ČT, malý batůžek na výlety, pet-láhev (na výlety do ní uděláme šťávu), šátek, baterka, nůž, škrabka na brambory, dřevěný kolík, papír, tužka, uzlovačka, kartička ZP.

+ oblečení dle vlastního uvážení + hygienu + 100,-Kč kapesné (na výlety)

(dle počasí a místa v krosně na každém na zvážení (není nutné) - přezůvky, sekera, plavky, holenky)

Pozn.: Oblečení volte starší, budeme v přírodě, u ohně, vařit. Neberte si zbytečnou, raději žádnou elektroniku

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.