Vodácký čundr Třemšínsko

27.05.2016 10:15

Milí vodáci,

rozhodli jsme se zkusit akci ještě nezkoušenou, a to zabalit si do krosny, obout toulavé boty, do ruky vzít kytaru a hurá na čundr. Půjde o akci náročnější, a proto je přeci jen zvolena pro členy starší, konkrétně od 6. třídy výše. Podrobnosti, čtěte.

 

Vodácký vandr Třemšínsko 27. – 29. 5. 2016 

Na konci května se vydáme na pěší putování z Rožmitálu pod Třemšínem přes samotný Třemšín, Hvožďany, Kocelovice až do Blatné. Bude to zkrátka klasický vandr a s tím se nerozlučně pojí spaní pod širákem, krosna na zádech, vaření v přírodě i zpívání u táboráku.

 Chození se není třeba bát- na den je v plánu maximálně 15 kilometrů. I přesto jsme ale stanovili limit pro přihlášení – na vandr s námi mohou jet vodáci a vodačky, kteří chodí do šesté nebo vyšší třídy! 

Sraz: v pátek 27. 5. v 10:50 na vlakovém nádraží ve Strakonicích

Návrat: v neděli 29. 5. ve 14:45 opět na vlakové nádraží ve Strakonicích 

Cena a nahlášení: 300 Kč zaplatit nejpozději do 20. 5. 

Jídlo: na pátek vlastní, na sobotu a neděli dostanete do krosny při odjezdu Spaní: pod širákem ve vlastním spacáku 

Kontakt: Jager (Jaromír Vaněček) – 607 501 072 Hromada Lidí (Libor Staněk) – 737 667 874 

S sebou: zde je doporučený seznam věcí, které byste neměli zapomenout - vhodný batoh na záda!!! - karimatka, spacák, celta (plachta), teplé oblečení na noc (tlusté ponožky, čepice, šátek, svetr, tepláky) - pevné boty + vhodné ponožky, kalhoty (dle počasí i kraťasy), 2x triko, svetr nebo mikina, lehká bunda, pláštěnka, náhradní ponožky a spodní prádlo, plavky (dle předpovědi) - nádoby na vodu (min. 2 litry) s vodou, nůž, sirky, baterka, ešus, příbor, toaletní papír, kartáček + pastu, kapesné, papír, tužka 

Pár slov o balení: - V první řadě myslete na to, že budeme spát venku na konci května. Většinou už bývá teplo, ale teploty se mohou pohybovat i relativně nízko. Myslete na to hlavně při výběru spacáku a oblečení na spaní. - Na druhou stanu si ale vše, co si sbalíte, ponesete celou dobu na svých zádech!!! Je absolutně zbytečné tahat s sebou tři mikiny, troje kalhoty, dvě bundy, pět párů ponožek, atd. Také se jistě obejdete bez spousty pamlsků a elektroniky. Jednoduše při balení nepřehánějte s množstvím a zamýšlejte se, zda danou věc budete potřebovat, či nikoliv. - Výběr bot je velice důležitý. Za víkend ujdeme přibližně 35 kilometrů po polních a lesních cestách i po asfaltu, a když se vám po prvních deseti kilometrech udělá puchýř, tak se z pohodového víkendu může stát utrpení. Boty by mohly být i trochu voděodolné (alespoň aby se nepromočily při průchodu rosou). - Všechny věci se snažte sbalit přímo do krosny (snad s výjimkou pěnové karimatky). Věci, které jsou venku a při chůzi se kývají, zbytečně ubírají síly. Je také dobré pamatovat na to, že těžší věci byste měli balit co nejblíže zádům. - Počítejte také s tím, že se vám bude muset do krosny vejít jídlo na sobotu a neděli, které dostanete na nádraží. Nechte si tedy v krosně dostatečně volného místa.

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.